«Народний фронт» вимагає прозорого розслідування звинувачень екс-голови Держфінінспекції на базі Комітету з питань протидії корупції (відео)
вівторок, 7 квітня 2015, 13:58

Фракція «Народний фронт» вимагає прозорого розслідування усіх звинувачень екс-голови Державної фінансової інспекції Миколи Гордієнка, яке має відбуватися на базі парламентського Комітету з питань протидії корупції.

Про це заявила заступник голови фракції Вікторія Сюмар у вівторок під час брифінгу у Парламенті. 

«Фракція «Народний фронт» вимагає прозорого розслідування цієї історії, усіх звинувачень із наданням свідчень про те, що сказав Гордієнко, чому він це сказав, чи були там політичні мотиви, які саме вони були, а також - розслідування безпосередніх фактів корупції», - сказала вона.

На думку Вікторії Сюмар, події, які відбуваються сьогодні в стінах Верховної Ради, зокрема блокування парламентської трибуни, є «добре підготовленою, штучною спецоперацією, мета якої - створення політичної кризи в Україні». 

При цьому народний депутат звернула увагу на те, що сьогодні під стінами Верховної Ради з’явилися нові намети з логотипом ТСК, у той час як всередині Парламенту це політичне шоу підтримали окремі народні депутати, заблокувавши з самого ранку трибуну з вимогою створити Тимчасову спеціальну комісію.

Вікторія Сюмар зазначила, що це сталося, незважаючи на те, що напередодні, під час Погоджувальної ради, а також сьогодні вранці, усі голови депутатських фракцій домовились про те, що це питання має розглянути Комітет ВР з питань протидії корупції.

«Вчора Урядом були передані усі документи, де чітко вказано, що більше 6,5 мільярдів розтрат, про які говорив пан Гордієнко, стосувалися попереднього уряду Януковича-Азарова, тоді як інші кошти стосувалися відсторонених Прем’єр-міністром керівників державних підприємств, по яким вже Генеральною прокуратурою порушені справи. Тобто, йдеться про політизацію процесу, який має розслідувати Генпрокуратура, а також спробу зробити з цього політичну кризу», - заявила заступник голови фракції «Народний фронт».

На переконання Вікторії Сюмар, все те, що відбувається сьогодні в Парламенті, «може мати надзвичайно негативні наслідки, оскільки виникає загроза зриву ухвалення пакету законів, необхідного для отримання коштів Світового банку». 

«Йдеться про 800 млн євро, які сьогодні критично потрібні країні. У разі зриву цих законів, це, очевидно, призведе до погіршення економічної ситуації. І все це цілком співпадає із завданням тіньового уряду «Опозиційного блоку» та інших агентів російського впливу», - наголосила вона.

Крім того, за її словами, через блокування трибуни сьогодні зривається голосування за пакет оборонних законів, «що також є зовсім не в інтересах українського народу».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua