«Народний фронт» вимагає розслідувати узурпацію влади екс-президентом Януковичем і покарати його спільників (відео, документи)
вівторок, 7 квітня 2015, 15:27

Фракція «Народний фронт» у повному складі звернулася до Генерального прокурора Віктора Шокіна та Голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка з вимогою розслідувати факт конституційного перевороту 2010 року екс-президентом Януковичем та його оточенням.

Про це сьогодні на брифінгу у Верховній Раді повідомили народні депутати фракції «Народний фронт» Ігор Алексєєв, Леонід Ємець та Антон Геращенко.

Зокрема, у зверненні міститься вимога всебічного розслідування обставин неправомірного рішення Конституційного Суду від 2010 року, яким фактично була дозволена узурпація влади колишнім режимом, та окремо - про розслідування фактів кримінального правопорушення організатора злочину, очільника адміністрації Януковича - Сергія Льовочкіна, який сьогодні знаходиться у парламенті і прикривається депутатською недоторканністю.

«Ми вимагаємо допитати пана Льовочкіна. Переконані, що ГПУ та СБУ мають провести об'єктивне і всебічне розслідування. Це буде своєрідний тест, чи готові вони розслідувати резонансні злочини режиму Януковича», - заявив Ігор Алексєєв.

У той же час народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко наголосив, що «Народний фронт» послідовно виступає за притягнення до відповідальності всіх негідників - «будь-то депутати АР Крим, люди, які знищували Майдан, чи Янукович та Азаров, які розграбували країну».

«Вимагаємо від Генпрокурора України вжити усіх заходів, щоб притягнути до відповідальності усіх осіб, які приймали незаконні рішення, а також створили можливості для узурпації влади Віктором Януковичем, які призвели спочатку до розграбування країни і розстрілу людей, а в кінцевому підсумку і до початку війни з Російською Федерацією», - наголосив Геращенко.

У своєю чергу народний депутат, перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець зазначив, що у Верховній Раді буде створена Тимчасова слідча комісія, завданням якої стане розслідування дій Конституційного Суду, суддів та прокуратури, які своїми діями сприяли наданню Януковичу неконституційних повноважень, які не були передбачені статусом президента.

«Сьогодні постанова про створення такої ТСК підготовлена фракцією «Народний фронт» та надіслана для подачі кандидатур. Сподіваюся, що на цьому тижні Верховна Рада прийме відповідне рішення» - резюмував Леонід Ємець.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua