Арсеній Яценюк: Уряд вимагає ухвалити закон, який передбачає користування газорозподільними мережами виключно на платній основі (фото, відео)
середа, 8 квітня 2015, 14:14

Уряд України вимагає ухвалення в Парламенті закону про ринок природного газу, який передбачає право користування газорозподільними мережами виключно на платній основі. Про це заявив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 8 квітня, Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що практично всі газорозподільні мережі в Україні перебувають в  державній власності.

Водночас, наголосив Арсеній Яценюк, «облгази, які належать групі Фірташа-Льовочкіна, безкоштовно користуються всіма газорозподільними мережами, які знаходяться в державній власності».

«Уряд вимагає ухвалення відповідного закону, який передбачає право користування такими газорозподільними мережами виключно на платній основі - платіть гроші державі», - наголосив Глава Уряду.

«Сподіваюся, що Парламент підтримає позицію Уряду, ми закінчимо безкоштовне використання газорозподільних мереж і всі приватні облгази будуть платити державі орендні платежі за використання державних газорозподільних мереж», - підкреслив він.

Відповідний закон, нагадав Глава Уряду, має розглядатися в Парламенті України 9 квітня.

Арсеній Яценюк нагадав, що Верховна Рада підтримала позицію Уряду і ухвалила зміни до закону про «Про акціонерні товариства» щодо кворуму загальних зборів акціонерних товариств з мажоритарними корпоративними правами держави, завдяки якому держава «повертає контроль над енергетичними компаніями».

«Тепер ми повертаємо контроль над всіма газорозподільними мережами, які належать державі, які потрапили в приватні руки і за які держава не отримує ні копійки грошей», - наголосив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua