Антон Геращенко: Гордієнко не зміг навести жодного факту корупції в Уряді (відео)
середа, 8 квітня 2015, 19:23

Звільнений Урядом за численні порушення голова Державної фінансової інспекції Микола Гордієнко сьогодні під час публічного засідання Комітету з питань запобігання та протидії корупції не зміг навести жодних конкретних фактів щодо начебто корупції в Кабінеті Міністрів. 

Про це сьогодні після засідання Комітету заявив народний депутат фракції «Народний фронт», член колегії МВС Антон Геращенко. 

«Від імені фракції «Народний фронт» можу сказати, що останні два тижні розв’язана цинічна, брехлива кампанія проти Уряду Арсенія Яценюка. Ця кампанія розв’язана групою осіб, які, як сьогодні ви побачили, не мають жодного факту звинувачення на адресу Арсенія Яценюка», - наголосив він. 

«Особа, яка виставила себе «комісаром Катані», сама є особою, щодо якої були надані покази на основі підозри щодо корупції», - додав Геращенко. 

Він повідомив, що двоє колишніх керівників держпідприємств звернулися до МВС із заявами про вимагання у них хабарів усуненим керівником Держфініспекції Миколою Гордієнком.

Зокрема, у колишнього генерального директора ДП «Укрзалізниця» Бориса Остапюка, згідно із заявою, посадові особи Держфінінспекції вимагали 500 тисяч доларів США за складання «позитивного» акту перевірки. 

У другого керівника – колишнього комерційного директора ДП «Укрпошта» Василя Веселого - за аналогічний результат перевірки представники ДФІ вимагали 100 тисяч доларів. 

За обома фактами слідчими Головного слідчого управління МВС відкриті кримінальні провадження. 

За словами Антона Геращенка, позиція фракції «Народний фронт» полягає у тому, що повідомлення кожного, хто звернувся із заявою про злочин, одразу ж перевіряються належним чином.

«Арсеній Яценюк одразу звернувся до Генерального прокурора з проханням перевірити заяви і дати їм належну оцінку. Заступник Генпрокурора сьогодні заявив, що розслідування тривають, проте, ряд політичних сил хочуть влаштувати із цього політичний піар», - наголосив Геращенко.

Представник «Народного фронту» підкресли, що Кабінет Міністрів Арсенія Яценюка є повністю відкритим для отримання будь-якої інформації народними депутатами і готовий допомагати у розслідуванні будь-яких корупційних злочинів.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua