Судді Конституційного суду, які наділили Януковича незаконними повноваженнями, повинні відповісти за скоєне, - Антон Геращенко (відео)
четвер, 9 квітня 2015, 13:20

Служба безпеки України на основі звернення депутатів фракції «Народний фронт» розпочала кримінальне провадження проти суддів Конституційного суду, які в 2010 році ухвалили незаконне рішення в інтересах екс-президента Віктора Януковича та глави його адміністрації Сергія Льовочкіна щодо надання тодішньому президенту незаконних повноважень. 

Про це сьогодні на брифінгу у Верховній Раді повідомив народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко. 

Він зазначив, що сьогодні члени фракції «Народний фронт» матимуть зустріч з Головою СБУ Валентином Наливайченком і будуть наполягати, аби розслідування по цій справі було реальним, «щоб суддів належно допитали і винесли процесуальні рішення, які дозволять встановити істину у цій справі».

«Народний фронт» заявляє про повну підтримку такого розслідування. Ми вважаємо, що ті судді Конституційного суду, які голосували за незаконне рішення передачі Януковичу повноважень, яких у нього не мало бути, не повинні бути суддями і мають відповідати за скоєне», - заявив Геращенко.

Він нагадав, що 16 квітня призначено слухання в Конституційну суді по начебто визнанню неконституційним закону про люстрацію.

За словами Антона Геращенка, ті судді, які в інтересах Януковича приймали незаконні рішення, не мають права судити - правильно чи не правильно ухвалений закон про люстрацію.

«Такі судді неспроможні давати правомірно оцінку, оскільки на них, як і раніше, можуть тиснути Янукович та його клан», - наголосив народний депутат. 

«Якщо ви подивитесь на список суддів КС, призначених після приходу до влади Януковича, там значна частина вихідців із Донецької області, яких призначали по принципу особистої відданості Януковичу. В тому числі, один із суддів – це голова Єнакієвського міського суду, в якому, за дивних обставин, пропали кримінальні справи, які стосувалися Януковича», - сказав Антон Геращенко.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua