«Народний фронт» контролюватиме розслідування справ щодо незаконної діяльності Фірташа (відео)
четвер, 9 квітня 2015, 13:34

Фракція «Народний фронт» бере під контроль хід розслідування кримінальних справ щодо незаконної діяльності групи олігарха Дмитра Фірташа на території України і вимагає їх доведення до логічного завершення. 

Про це на брифінгу заявили депутати фракції «Народний фронт» Ігор Алексєєв та Юрій Береза. 

За словами члена Комітету з питань правової діяльності та правосуддя Ігоря Алексєєва, сайт Департаменту юстиції США оприлюднив попередній обвинувальний висновок у справі щодо корупційної  діяльності Дмитра Фірташа, де попередньо зазначається, що мережа його злочинних компаній нараховує близько 160 одиниць, більшість з яких знаходяться в офшорних юрисдикціях. 

У в’язку з цим депутати «Народного фронту» підготували відповідне звернення до державної служби фінансового моніторингу з вимогою розслідувати всі операції, пов'язані з цими компаніями.

«Ми вимагаємо у цьому зверненні перевірити питання щодо легалізації і відмивання доходів, які були між цими компаніями», - сказав Алексєєв. 

У той же час заступник голови фракції «Народний фронт», командир полку спеціального призначення «Дніпро-1» Юрій
Береза наголосив, що справи, які стосуються незаконного заволодіння телеканалом «Інтер» та діяльності так званої групи Фірташа на території України, зараз повинні бути об'єднані в одну і доведені українським правосуддям до логічного завершення.

«Це все можна кваліфікувати, як нанесення фінансового, політичного і економічного удару стосовно держави Україна», - резюмував Юрій Береза.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua