Депутати "Народного фронту" особисто звернулись до СБУ з вимогою покарати винних за конституційний переворот Януковича (відео)
четвер, 9 квітня 2015, 17:58

Народні депутати фракції "Народний фронт" Антон Геращенко, Ігор Алексєєв та Дмитро Стеценко сьогодні особисто звернулися до СБУ щодо належного розслідування справи конституційного перевороту та узурпації влади Віктором Януковичем у 2010 році.

"Ми вимагаємо у керівника СБУ не формально, а по-справжньому, розслідувати справу конституційного перевороту і дати належну оцінку діям суддів Конституційного суду", - сказав народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко на брифінгу перед візитом до СБУ.

Він також підкреслив, що "Народний фронт" розуміє, що на суддів Конституційного суду, які рішенням від 2010 року надали Віктору Януковичу незаконні повноваження, чинився тиск.

"Ті з суддів, які нададуть щирі покази, що вони голосували за таке рішення під тиском, можуть отримати меншу міру відповідальності за свої дії", - зазначив представник "Народного фронту".

Народний депутат також нагадав, що 16 квітня КС розглядатиме вкрай важливу справу у відповідь на звернення депутатів "Опозиційного блоку" про визнання незаконним закону про очищення влади.

"Ми вважаємо нонсенсом, коли подібне рішення ухвалюватимуть судді, які самі є підозрюваними у державній зраді", - підкреслив представник «Народного фронту».

На думку Антона Геращенка, дуже важливо показати країні, що у нас немає недоторканних осіб - ні суддів, ні народних депутатів, ні прокурорів, ні міністрів, оскільки лише так у країні можна побудувати належну правову державу.

У свою чергу член фракції "Народний фронт", член Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя Ігор Алексєєв зазначив, що у зверненні на ім'я голови СБУ Валентина Наливайченка є підозра, що незаконні рішення КС від 2010 року стали результатом неправомірних дій та ознак державної зради керівника адміністрації Януковича Сергія Льовочкіна.

"Ми хочемо дізнатися, які першочергові кроки уже вжито, хто відповідальний за цю справу, щоб її не заговорили і суспільство дізналося хто винен у цій справі", - резюмував Ігор Алексєєв.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua