Люстрація створить багато вакансій у системі МВС і міліції, - Арсен Аваков
вівторок, 30 вересня 2014, 03:00


Проведення люстрації створить багато вакансій у системі МВС та міліції, вважає міністр внутрішніх справ України, кандидат у депутати Верховної Ради від Політичної партії «Народний фронт» Арсен Аваков.

Про це він сказав у інтерв’ю журналу «Фокус».

Глава МВС, зокрема, зазначив, що питання набору нових співробітників буде набагато важливішим, ніж питання про те, що буде з тими, кого звільнять. Міністр пояснив, що частково цю проблему буде вирішено за рахунок службовців добровольчих спецбатальйонів МВС.

«Щойно закінчиться війна, частина цих людей повернеться туди, де працювала раніше, але частина напевне захоче лишитись. Вони й стануть основою нової української міліції», - заявив Арсен Аваков.

Коментуючи питання реформування МВС, глава міністерства повідомив, що реформа передбачає зміну системи керування всередині МВС, за якої міністр стане рівновіддаленою фігурою від усіх служб, котрі перебувають у структурі міністерства.

«Паралельно проводитиметься перетворення самих підрозділів МВС: міліції, Національної гвардії і т.д. У нас ще є глава Міграційної служби, командувач Нацгвардією, а от глави міліцейської служби поки нема. Цю роль фактично виконує міністр. В підсумку з’явиться шеф поліції. Причому ця посада буде неполітичною на відміну від посади міністра, котрого можуть змінювати в залежності від конфігурації парламентської коаліції», - уточнив глава МВС.

За його словами, рівень зарплати співробітників МВС вдасться збільшити за рахунок скорочення кількісного складу і, водночас, збереження рівня фонду зарплати.

«Плюс соціальний пакет, котрий має буди складений таким чином, щоб кожний був зацікавлений чесно відпрацювати 20 років. Так це діє в США і Європі – там поліцейські дорожать місцем своєї роботи», - додав Арсен Аваков.

Він відкинув припущення про те, що створення муніципальної міліції може сприяти прояву сепаратистських тенденцій у певних регіонах. За словами міністра, муніципальна міліція буде подвійного підпорядкування – місцевій громаді там, де сама громадськість цього бажатиме, і Міністерству внутрішніх справ.

«Ніякої вольниці й приватних армій ніхто допускати не збирається», - запевнив глава МВС.

Арсен Ааков також наголосив, що сама зміна назви з міліції на поліцію – це остання та найнезначніша риса в реформуванні структури міністерства.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua