Арсеній Яценюк закликав громадян невідкладно звернутися до управлінь соцзахисту для оформлення державної допомоги
середа, 1 жовтня 2014, 13:51

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк закликав українських громадян, які підпадають під отримання пільг і субсидій, невідкладно звернутися в управління соціального захисту для оформлення державної допомоги. Про це він сказав на засіданні Уряду в середу, 1 жовтня.

Він повідомив, що для виплати пільг і компенсацій для населення із Державного бюджету Уряд виділив загалом 8,8 млрд грн: «3,8 млрд грн вже використали, 5 млрд грн є до кінця поточного року».

Глава Уряду підкреслив, що ситуація з бюджетом вкрай складна: «Це військовий бюджет, і ми діємо в фактичних умовах військового стану».

Він наголосив, що держбюджет знову не отримав 2 млрд грн надходжень з Донбасу і «йде постійна тенденція по падінню сплати податків»: «Ця тенденція має ще часовий лаг, тобто, в цьому місяці ми фактично зібрали доходи за серпень. А оскільки в серпні ситуація погіршилась, то через місяць ми очікуємо ще погіршення обсягу зібраних доходів з Донецької і Луганської областей».

За його словами, ситуація на контрольованих російськими терористами територіях в Донецькій і Луганській областях «має жахливий вплив на економіку в цілому»: «Все зав'язано: «Укрзалізниця отримує 40% доходів з Донецького і Луганського регіонів. Зірвані мости, дороги, немає доходів із перевезень, а значить, - немає платежів у бюджет, немає платежів за заробітну платню, немає платежів за електроенергію і, значить, що це просто вбиває українську економіку».

«Ми як Уряд чудово усвідомлюємо всі ті проблеми, які мають люди: ціни, тарифи, курс. Пов’язано це з тим, що важко керувати економікою, коли на нашій території стоять російські танки, терористи і йде стрільба. Але керуємо, будемо далі керувати, і будемо з цим справлятися»,  - підкреслив Глава Уряду.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua