Арсеній Яценюк доручив розглянути можливість третьої хвилі компенсацій для найбільш малозабезпечених громадян
середа, 1 жовтня 2014, 14:33


Прем’єр-міністр України звернувся до Міністра соціальної політики та Міністра фінансів розглянути можливість запровадження третьої хвилі компенсацій для найбільш малозабезпечених або індексації грошових доходів для цих категорій громадян.

Про це Глава Уряду, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк заявив на засіданні Кабінету міністрів України в середу, 1 жовтня.

Прем’єр-міністр зазначив, що Уряд разом із західними партнерами провів дослідження щодо домогосподарств: Облгази «списували» на населення 10 млрд кубометрів газу, начебто населення його споживає за пільговою ціною. З'ясувалося, що норматив, який був встановлений майже 20 років тому, завищений наполовину. Фактичне споживання газу – 6 млрд кубічних метрів. А 4 млрд кубічних метрів, які списували на населення, продавали промисловості та іншим суб'єктам за комерційною ціною, яка в разів десять вища, ніж ціна для населення. Такий бізнес: на населення списали, а промисловості продали, і гроші пішли по кишенях».

У зв’язку з цим, повідомив Арсеній Яценюк, Уряд переглянув нормативи споживання природного газу і електроенергії для населення.

Арсеній Яценюк також зазначив, що Уряд обговорював питання збільшення обсягу компенсацій, пільг і субсидій з Міжнародним валютним фондом і Світовим банком: «Зараз ми можемо покривати 10 мільйонів сімей, а по факту покриваємо тільки 5».

Прем’єр-міністр України звернувся до Міністра соціальної політики України Людмили Денісової та Міністра фінансів України Олександра Шлапака розглянути можливість третьої хвилі компенсацій для населення, нагадавши, що з 1 липня запроваджена перша хвиля компенсацій, а з 1 жовтня запроваджується субсидія.

«Або проіндексуйте грошові доходи для найбільш малозабезпечених, або запропонуйте інший варіант компенсацій у зв’язку з ростом цін і тарифів», - наголосив Арсеній Яценюк, підкресливши, що для цього з'явився ресурс близько 2 мільярдів гривень.

Глава Уряду наголосив, що допомогу Уряд може надавати непрацездатним, найбільш малозабезпеченим, інвалідам – людям, які потребують допомоги держави.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua