Глава Уряду звернувся до відповідальних відомств пришвидшити подання списків учасників АТО
середа, 1 жовтня 2014, 14:44

На засіданні Уряду України в середу, 1 жовтня, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства оборони України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Державної служби спецзв'язку і телекомунікацій пришвидшити подання списків учасників антитерористичної операції.

Він нагадав, що створена Державна служба з питань учасників та ветеранів АТО, але, в той же час, статус учасників АТО отримали лише 152 особи: «Службу створили, перше засідання провели, але 152 людини – це нікуди не годиться. Тим більше, на хлопців, які воювали, і на їхні сім'ї зразу будуть розповсюджуватися пільги і компенсації».

Арсеній Яценюк також зупинився на питанні виділення коштів на протезування для постраждалих бійців АТО. Він нагадав, що обговорював це питання під час відвідання Головного військово-медичного клінічного центру в Києві: «Протезування ми можемо робити силами наших підприємств, але я чув від хлопців скептичне ставлення до українських протезів».

Він зазначив, що ліцензії на виготовлення протезів є у 70-ти українських підприємств: «Знаю, що у нас навіть паралімпійці користуються українськими протезами».

Глава Уряду звернувся до Міністра соціальної політики Людмили Денісової із тим, щоб до кожного бійця, який потребує протезування, відправити працівників соціальних служб, аби він сам прийняв рішення: «Є українські протези, які, можливо, на першому етапі прийнятні. Є іноземні протези, і в особливих випадках потрібно, щоб держава профінансувала саме іноземне протезування».

«Ми фінансуємо і національні протези, і іноземне протезування в залежності від випадку і від медичного висновку», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua