Арсеній Яценюк: Уряд та «Нафтогаз» розпочали процедуру погашення євробондів
середа, 1 жовтня 2014, 14:59

Уряд України разом із НАК «Нафтогаз України» розпочав процедуру погашення євробондів на суму 1 мільярд 670 мільйонів доларів США.

Про це на засіданні Кабінету міністрів в середу, 1 жовтня, повідомив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що сьогодні настав термін сплати євробондів, виданих НАК «Нафтогаз України» під державні гарантії: «Уряд разом з «Нафтогазом» розпочав процедуру погашення євробондів на суму 1 мільярд 670 мільйонів доларів США. Вся сума погашається. Для нас довіра іноземних інвесторів і кредиторів вкрай важлива».

Прем’єр-міністр нагадав, що під час робочого візиту до Нью-Йорка він провів низку зустрічей з «ключовими світовими банками і світовими інвесторами»: «Перша умова інвестицій в Україну – це зупинка війни, очищення України від російських терористів і танків та реальна реалізація мирного плану, який дасть можливість реалізовувати реформи й зміни».

«І для того, щоби реалізовувати реформи, повинен бути новий Парламент, готовий голосувати за пакети реформ, які неодноразово вносяться Урядом і не отримують підтримки від членів чинного Парламенту», - додав він.

За словами Арсенія Яценюка, «світ дуже ретельно спостерігає за тим, як поводить себе Україна й Уряд по виконанню боргових зобов’язань як всередині країни, так і по виплаті зовнішніх зобов’язань»: «Хочу дуже чітко заявити, що Уряд, незважаючи на всю складність фінансової і економічної ситуації для країни, відповідально ставиться до виконання всіх зобов’язань, у тому числі й до погашення боргових зобов’язань».

«Уряд і далі буде виконувати всі свої внутрішні і зовнішні зобов’язання, незважаючи на неймовірну складність. Такий спадок нам прийшов. Вже зараз ніхто не питає, хто брав борги. Зараз тільки запитують, хто їх буде віддавати. Тому ми віддаємо», - додав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua