Генпрокуратура має детально вивчити заяви Фірташа, зроблені у Відні, на предмет наявності в його діях ознаків злочину, - Микола Княжицький (відео)
вівторок, 12 травня 2015, 13:14

Парламентська фракція «Народний фронт» вимагає від Генеральної прокуратури вивчити всі заяви, зроблені під час допиту Дмитра Фірташа в ході судових слухань у Відні щодо його екстрадиції з Австрії до США.

Про це заявив член фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Микола Княжицький у кулуарах Парламенту у вівторок, 12 травня.

Він нагадав, що протягом допиту пан Фірташ неодноразово заявляв, що він є політичною фігурою в Україні. «І це було одним з його основних аргументів», - наголосив депутат.

За словами представника «Народного фронту», протягом відповіді на питання судді Фірташ також неодноразово заявляв, що виступає проти приєднання України до міжнародних організацій. «Як видно з відповідей пана Фірташа, мається на увазі НАТО, ЄС, Угода про асоціацію та інші міжнародні організації, залишаючи нейтральний статус – саме те, чого вимагає Росія», - уточнив Микола Княжицький.

«Пан Фірташ і не приховував, що він фактично є проросійським політиком в Україні. Так само він не приховував того, що через канали, які йому належать, підтримував певні політичні сили та групи. Зокрема, під час президентських виборів 2010 року він підтримував Януковича», - заявив депутат.

Він також зазначив, що про підтримку кандидатури Януковича з боку Фірташа через контрольований ним телеканал на виборах президента у 2010 році заявив і перший президент Леонід Кравчук.

За словами депутата, у заявах, зроблених під час допиту власника каналу «Інтер» у Відні, по суті було оприлюднено інформацію про цілий ряд злочинів. «Перше – порушення свободи журналістської діяльності, оскільки має місце втручання власника каналу в інформаційну політику мовника, а, по суті, цензура – це ст. 171 КК України, якщо, звичайно, буде доведено, що пан Фірташ насправді є власником цього каналу, а його акції не закладено в «Газпромі» чи інших російських структурах, як про це повідомлялося в медіа; друге – порушення законодавства про вибори, оскільки підтримка або непідтримка по суті називається політичною агітацією, яка може здійснюватися виключно на підставі договорів та відповідних платежів. Розміщення замовних інформаційних сюжетів у програмах новин, крім того, є джинсою і мало б оплачуватися відповідно до виборчого законодавства», - пояснив Микола Княжицький.

«Є ціла низка інших порушень, які містяться в цих заявах пана Фірташа. Ми вимагаємо від Генеральної прокуратури пояснити, на яких підставах українські ЗМІ підтримують тих чи інших політиків, які кошти за це отримувалися, чи сплачені вони з виборчих фондів. Вимагаємо негайної реакції Генеральної прокуратури», - підсумував представник «Народного фронту». 

{youtube}TCzV23ZI8yo{/youtube}

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua