Прем’єр-міністр України провів переговори з Федеральним Канцлером Австрії
середа, 1 жовтня 2014, 17:49

У вівторок, 1 жовтня, Прем'єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк провів переговори з Федеральним канцлером Республіки Австрія Вернером Файманном, який прибув з візитом до України. 

«Ми дуже цінуємо вашу підтримку, вашу сильну позицію і те, як ви підтримуєте між країнами-членами ЄС, територіальну цілісність та незалежність України», - привітав Глава Уряду свого австрійського колегу.

Прем'єр-міністри України і Австрії обговорили поточну ситуацію в Україні, у тому числі економічні, безпекові виклики та можливі шляхи підтримки з боку ЄС. 

Арсеній Яценюк висловив стурбованість тим, як виконується мирний план з боку Росії. «Ми дотримуємося мирного плану і закликаємо Росію виконувати все, що було написано, усе, що було погоджено – відвести війська, відновити контроль над українсько-російським кордоном, припинити постачання терористів», - заявив він.

Однією з ключових тем переговорів була енергетична безпека. Глава Уряду підкреслив спільність позицій України і Європейської Комісії на переговорах щодо постачання природного газу з Російською Федерацією. Арсеній Яценюк наголосив, що спроби Росії застосувати так званий «газовий шантаж» шляхом скорочення поставок до Євросоюзу мають отримати рішучу спільну відповідь європейської спільноти.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua