Остап Семерак: Україна не матиме таємниць від наших друзів по НАТО
середа, 1 жовтня 2014, 18:06

Кабінет Міністрів України на засіданні 1 жовтня прийняв ряд рішень, які спрощують доступ до деяких державних таємниць для групи радників НАТО. Про це на брифінгу в Будинку Уряду повідомив Міністр Кабінету Міністрів, кандидат у народні депутати від «Народного фронту» Остап Семерак.

Міністр нагадав, що під час зустрічі Прем’єр-міністра України, ледера «Народного фронту» Арсенія Яценюка з Генеральним секретарем НАТО була досягнута домовленість про те, що в Україну прибуде група радників Північноатлантичного альянсу, які допоможуть вітчизняним силовикам ефективно реформувати сектор безпеки і Збройні Сили України. Така група вже прибула і працює в Україні.

За словами Остапа Семерака, сьогоднішні рішення Уряду забезпечують розвиток відносин з «друзями України по НАТО». Йдеться, зокрема, про можливість надання експертам з НАТО допуску до певних засекречених даних.

«Уряд розглянув і схвалив ряд законопроектів і проектів постанов, які врегульовують наші взаємини з експертами НАТО і дають їм можливість доступу і вільної роботи з документами в приміщеннях у присутності і без присутності супроводжуючих осіб», - підкреслив Міністр.

Остап Семерак пояснив, що досі в Україні діяла «стара, створена ще за Радянського Союзу, за часів залізного занавісу», система доступу до режимних об’єктів і документів із грифом «таємно». Уряд ці бюрократичні процедури спростив: «Ми вважаємо, що це суттєво спростить нашу співпрацю, засвідчить наші дружні відносини і допоможе Україні побудувати набагато ефективнішу і якіснішу систему охорони безпеки».

За словами Міністра, розвиток співробітництва з «друзями по НАТО» особливо актуальний в теперішній час. Він зазначив, що попри оголошене перемир’я, Україна в ескалації конфлікту з Росією: сутички з бойовиками не припиняються, а мирне населення піддається обстрілам з боку терористів. Це підтверджують і повідомлення західних партнерів України, які стверджують, що російські війська не залишають території України, а перебувають біля кордонів нашої держави. Він нагадав, що США в особі речника Держдепу Джен Псакі закликали РФ і бойовиків негайно вивести всі війська з території України. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua