У разі зриву мирного плану закони про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу та про амністію повинні бути скасовані, - Турчинов
четвер, 2 жовтня 2014, 17:10

У разі зриву мирного плану закони про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу та про амністію повинні бути скасовані.

Про це заявив Голова Верховної Ради України, один із лідерів партії «Народний фронт»  Олександр Турчинов в інтерв’ю інформаційному агентству «ЛігаБізнесІнформ», опублікованому у четвер.

«Я не вірю ані Путіну, ані Росії. Я переконаний, що вони будуть намагатися знищити незалежну Україну, що обрала європейський шлях розвитку, і для цього шукають зручний момент, коли ми не будемо готові до відбиття агресії. Саме так вони вчинили, захопивши Крим, - наголосив він. - Тому ми маємо бути готові в будь-який момент до повномасштабної російської агресії. Хочеш миру - готуйся до війни. Іншого рецепту ще ніхто не придумав. Чим краще підготуємося - тим більше шансів для звільнення окупованих Росією територій».

На думку керівника Парламенту, продовження бойових дій з боку Росії може перекреслити всі раніше досягнуті угоди. «Якщо вогонь з боку російсько-терористичного угруповання не буде припинений в найближчі дні, прийняті закони втратять всякий сенс», - сказав він.

При цьому О.Турчинов нагадав, що амністія передбачалася для тих, «у кого на руках немає крові, і хто добровільно складе зброю, а також звільнить захоплені будівлі і держустанови». «Але я не знаю жодного факту, щоб хтось склав зброю. Не знаю фактів, щоб були звільнені адміністративні будівлі. Виникає питання: кого амністувати?», - зауважив він.

«Умови, заявлені в мирних ініціативах Президента, не виконуються. Якщо в найближчі дні ситуація не зміниться і бойові дії з боку агресора не припиняться - це означатиме, що Росія зірвала всі досягнуті домовленості і анонсовані ініціативи. У разі зриву мирного плану прийняті президентські закони повинні бути скасовані», - підсумував О.Турчинов.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua