О.Турчинов високо оцінює дії нинішнього Уряду, спрямовані на стабілізацію політико-економічної ситуації в державі
четвер, 2 жовтня 2014, 17:19

Усі пропозиції, які вніс Уряд Арсенія Яценюка, дозволять реформувати країну і домогтися в найближчі роки членства в
Європейському Союзі. Таке переконання висловив Голова Верховної Ради України, один із лідерів партії «Народний фронт» Олександр Турчинов в інтерв’ю інформаційному агентству «ЛігаБізнесІнформ», опублікованому у четвер.

О.Турчинов підкреслив, що «не було іншого такого періоду в нашій країні, коли уряду випадало більше випробувань, ніж зараз», нагадавши, що у період формування влади після Майдану «була величезна відповідальність і повна відсутність механізму її реалізації». «Розвалені фінанси, знищена виконавча вертикаль, люди з палицями бігають за міліціонерами, які бояться в формі з'являтися на вулицях міст. Країна повністю не захищена, - деформована і зруйнована система управління, - сказав він. - І в той же час ми зіткнулися з агресією Росії і відсутністю ресурсів для оборони».

«Арсенію Яценюку вдалося в цих умовах утримати ситуацію, відновити управління країною і не допустити найстрашнішого сценарію, - зазначив керівник Парламенту. - У той же час не можна говорити, що у нас все чудово і все вдалося. Домінувала і домінує тема відволікання величезних ресурсів для захисту держави від агресора. Але крок за кроком Уряд йде до запуску реформ, які так необхідні країні».

При цьому Голова Верховної Ради підкреслив, що на сьогодні практично в два рази скорочується державний апарат, розпочато масштабне реформування податкової системи, удвічі скорочується кількість контролюючих органів та їх чисельність, планується ухвалити пакет антикорупційних урядових законів.

«Процес йде. Але країна живе в найскладніших умовах. Крім того, ряд ініціатив неможливо прийняти без законодавчої підтримки в парламенті, якої після розвалу більшості немає, - сказав О.Турчинов. - Я вважаю, що всі ті пропозиції, які вніс уряд Яценюка, дозволять нам реформувати країну і домогтися в найближчі роки членства в Європейському Союзі».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua