О.Турчинов: Кожен громадянин має нести відповідальність за очищення влади, голосуючи на парламентських виборах
четвер, 2 жовтня 2014, 17:32

Кожен громадянин має нести відповідальність за очищення влади, голосуючи на парламентських виборах.

Про це заявив Голова Верховної Ради України, один із лідерів партії «Народний фронт»  Олександр Турчинов в інтерв’ю інформаційному агентству «ЛігаБізнесІнформ», опублікованому у четвер.

Відповідаючи на запитання, чи не вбачає керівник Парламенту загрози в тому, що причетні до режиму Януковича досі не покарані і чи не призведе це до того, що каденція наступного парламенту буде короткою, О.Турчинов зазначив: «Це якраз питання кожному, хто буде кидати бюлетень на виборчій дільниці».

«Люстрація, про яку ми говорили, повинна виконуватися не тільки тими, хто прописаний в законі, а й кожним громадянином зокрема. І кожен з нас повинен нести відповідальність за очищення влади. У законі про люстрацію не прописана люстрація тих, хто отримує мандат на виборах. Адже обмеження права брати участь у виборах - це порушення цивільних прав, що суперечить Конституції», - зазначив Голова ВР.

О.Турчинов зауважив, що часто вчинки деяких депутатів, які, наприклад, голосували за антинародні закони, поділяючи політичну відповідальність з колишнім режимом, не потрапляють під дію Кримінального кодексу. «У цьому випадку вихід один - за це люструвати його повинні на виборах самі виборці. Саме вони повинні вирішити, прийнятно для них це чи ні. Чи нормально, що твої інтереси представлятиме, наприклад, зрадник, перебіжчик, політична «тушка», під яким би прапором вона не йшла на вибори? Право вирішувати належить українському народу», - наголосив він.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua