Арсеній Яценюк та Прем’єр-міністр Румунії підписали Угоду між Урядами України та Румунії про місцевий прикордонний рух (фото)
четвер, 2 жовтня 2014, 20:28

У четвер, 2 жовтня, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк та Прем’єр-міністр Румунії Віктор Понта підписали Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії про місцевий прикордонний рух.

Угода сприятиме розвитку українсько-румунського прикордонного співробітництва. Зокрема, Угода передбачає спрощений порядок перетину кордону мешканцями прикордонних областей України та Румунії, які проживають в межах 30-кілометрової зони від спільного державного кордону. Вони отримуватимуть безкоштовні дозволи на спрощений перетин кордону з правом перебувати у прикордонній зоні іншої держави до 90 днів кожного разу з дати перетину кордону.

Арсеній Яценюк назвав підписання Угоди між Урядами України та Румунії «ще одним кроком на шляху до безвізових поїздок між громадянами України та країнами-членами Європейського Союзу».

Відповідно до цієї Угоди майже півмільйона українців, які проживають в 30-кілометровій зоні на кордоні з Румунією, можуть безвізово їздити до Румунії», - зазначив Прем’єр-міністр України.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Україна виконує план дій щодо спрощення візового режиму між Україною та Європейським Союзом: «Сподіваємось, що українські громадяни будуть безвізово їздити до всіх країн-членів ЄС».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua