«Разом ми маємо всі можливості для вирішення економічних, політичних і енергетичних питань», - Арсеній Яценюк на зустрічі з Главами Урядів Румунії та Молдови (фото)
четвер, 2 жовтня 2014, 20:31

«Ми глибоко занепокоєні підривом енергетичної безпеки Європи, ЄС і України з боку російської компанії «Газпром». Разом у нашій спільній єдності ми маємо всі можливості для вирішення економічних, політичних і енергетичних питань», - сказав Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час зустрічі з Прем’єр-міністром Республіки Молдова Юріє Лянке і Прем’єр-міністром Румунії Віктором Понтою.

Арсеній Яценюк повідомив, що сьогодні українська делегація відбула до Брюсселя для проведення перемовин на рівні України і Європейського Союзу щодо газового питання, де також очікувалася участь російської сторони.

Глава Уряду України підкреслив, що є два варіанти тимчасового врегулювання газової проблеми, «яка виникла з вини Російської Федерації».

Перший варіант, за його словами,  - тимчасове рішення Стокгольмського арбітражного суду: «Україна звернулася до Стокгольмського арбітражного суду з основним та додатковим позовом. Відповідно до додаткового позову Стокгольмський арбітраж може винести тимчасове рішення в справі між «Нафтогазом» та «Газпромом».

«Другий варіант – це підписання тимчасової угоди до моменту остаточного вирішення арбітражним судом на підставі спільної позиції України і Європейського Союзу», - повідомив Глава Уряду.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua