Люстраційні процеси оминуть пересічних українців, - Павло Петренко
четвер, 2 жовтня 2014, 21:28

Дія закону про очищення влади не торкнеться пересічних українців. Передовсім під люстрацію потраплять високопосадовці, які працювали на систему, створену Віктором Януковичем.

Про це під час виступу на телебаченні повідомив Міністр юстиції України, кандидат у народні депутати від Політичної партії «Народний фронт» Павло Петренко.

«Люстрація не буде торкатися пересічних українців і, умовно кажучи, керівників найнижчої ланки органів освіти, медицини, як намагаються зараз перекручувати деякі представники ЗМІ», - зазначив очільник Мін’юсту.

За його словами, дія закону передусім стосуватиметься осіб, які були на вищих керівних посадах під час режиму Януковича. Це - колишній президент Віктор Янукович, глава адміністрації президента, весь склад уряду Миколи Азарова, керівники відповідних центральних органів виконавчої влади. До цього списку також потрапляють силовики, які під час правління режиму Януковича фактично були членами його команди і розбудовували корупційні олігархічно-бандитські схеми, які довели до краху економіку країни і державний апарат, а також стали причиною Революції гідності.

Міністр юстиції також зазначив, що перевірку пройдуть не тільки колишні чиновники, а й високопосадовці, які залишилися в структурах влади.

«Ті особи, які на сьогоднішній день обіймають посади в державному апараті, і які, наприклад, були заступниками міністрів під час доби Януковича, які були керівниками центральних органів виконавчої влади, вони в силу тих чи інших приписів закону підлягають перевірці і звільненню», –  наголосив очільник Мін’юсту.

Він також повідомив, що всім, хто потрапить під люстрацію, буде заборонено на строк від 5 до 10 років займати будь-які посади на державній службі.

За словами Міністра юстиції, люстрація – це єдино можливий шлях очищення влади, яким вже пройшли більшість східноєвропейських країн.

«Без проходження процедури люстрації ми не змінимо цю країну. Таким шляхом пройшли наші сусіди із Східної Європи. Люстрація – це не страшилка для українців», – резюмував Павло Петренко.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua