Остап Семерак: На реверсних поставках Україна зекономила майже півмільярда доларів
п’ятниця, 3 жовтня 2014, 03:00

Реверсний газ, куплений на європейському ринку для України, обійшовся приблизно на 500 мільйонів доларів дешевше, ніж газ, який би ми купили в Росії.

Про це сказав Міністр Кабінету Міністрів України, кандидат у народні депутати від партії «Народний фронт» Остап Семерак у прямому ефірі Телеканалу 24.

За словами Міністра, Уряд України розумів, що Росія відключить нам газ, і нам не вистачатиме балансу для забезпечення енергетичної системи країни в тих рамках, які були, скажімо, рік тому. «Тому Уряд проводив планову підготовку до зими. Перш за все, ми підписали контракти на реверсні поставки газу», – зазначив урядовець.

«Якщо порівняти ціну газу, яку Україна згідно з реверсними контрактами сплачує на ринку ЄС, порівняно з ціною, якою пропонувала РФ, доходимо до висновку, що газ, куплений на європейському ринку, для України обійшовся приблизно на 500 мільйонів доларів дешевше, ніж би ми цей самий газ купили в Росії», – відзначив урядовець.

Це при тому, додав Міністр, що той газ, який Україна купила, – реверсний – він пройшов транзитом через Україну в Європу й повернувся назад.

«Тобто насправді та ціна, яку була запропонувала РФ Україні, є абсолютно не ринковою», – підкреслив Остап Семерак.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua