Арсеній Яценюк: “Путін – агресор, і Росія має заплатити за це ціну” (фото)
субота, 20 червня 2015, 13:00

У суботу, 20 червня, Прем’єр-міністр України, лідер “Народного фронту“  Арсеній Яценюк провів зустріч із  Сенатором США, членом комітету з питань збройних сил Джоном Маккейном.

Глава Уряду України нагадав про вчорашні висловлювання президента Росії Путіна стосовно України і війни, розгорнутої проти нашої держави: “Путін – агресор. І Росія має заплатити ціну за незаконну анексію Криму та вторгнення в Донецьк і Луганськ. Росія повинна діяти як країна-постійний член Ради безпеки ООН, не порушувати міжнародне право і не ставити під загрозу увесь світ”.

“Ми різні народи і різні держави”, - підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що США -  “міжнародний лідер у боротьбі за незалежність України”: “Ми дуже цінуємо це і  покладаємося на вашу підтримку”. 

Під час зустрічі було обговорено нещодавно ухвалений Сенатом США закон щодо надання Україні зброї. 

Сенатор Маккейн підкреслив, що це рішення було ухвалено без жодних дебатів, і його підтмали представники обох партій: “Жоден конгресмен не заперечив проти закону про надання зброї”.

Арсеній Яценюк та Джон Маккейн обговорили також питання співпраці України та США в енергетичному секторі. 

Глава Уряду України нагадав, що минулого року Кабінет Міністрів розпочав реформу в українському енергетичному секторі. Він висловив вдячність іноземним партнерам за підтримку в тому, “щоб зробити Україну більш енергоефективною та більш енергетично незалежною”. 

“Із одного боку, Уряд працює над тим, аби виробити ефективну енергетичну політику та наблизити тарифи до ринкових, з іншого – нам необхідно забезпечити субсидіями тих, хто цього потребує”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua