Самовільним відключенням електроенергії на Київщині займуться компетентні органи, - Семерак
п’ятниця, 3 жовтня 2014, 03:00

Відключення електроенергії на Київщині були самовільними й не пов’язані з потребами врегулювання енергобалансу. Нині
цим займаються компетентні органи.

Про це сказав Міністр Кабінету Міністрів, кандидат у народні депутати від «Народного фронту» Остап Семерак в ефірі Телеканалу 24.

«На жаль, у відключеннях електроенергії, що мали місце минулого тижня, замішана політика. Проблема в тому, що власниками багатьох обленерго, які здійснюють це відключення, є російські компанії. Ці компанії, згідно з рішенням Уряду, потрапили до списку компаній, щодо яких можуть бути застосовані санкції», – сказав урядовець.

Міністр запевнив, що підстав для віяльного відключення електроенергії немає. Водночас нагадав, що українське законодавство регулює такі відключення. Цей графік має бути затверджений Міністерством енергетики та вугільної промисловості та органами місцевого самоврядування.

«Україна є експортером електроенергії на ринки сусідніх держав, країн ЄС. Якщо буде потреба, то Україна може зменшити поставки електроенергії на зовнішній ринок, але населення України не відключатиме», – наголосив Остап Семерак.

Урядовець також зауважив, що велика частина українських вугільних шахт захоплено терористами. «Відповідно, отримувати вугілля звідти ми не можемо. Але Уряд України підписав зовнішні контракти, у тому числі з Південно-Африканською Республікою та іншими країнами на поставки вугілля. Ми цілком вкладаємося в графік доставати його до електростанцій», – розповів Міністр.

Остап Семерак також додав, що Уряд ухвалив Національний план дій з відновлювальної енергетики – 2020. «Передбачається, що ми вийдемо на показники, коли Росія не диктуватиме нам умови життя з позиції сили, з позиції власника газового наркотику. Також ми окремо займаємося розвитком гідро- та атомної енергетики, розуміючи, що можемо отримати дуже серйозну підтримку в плані заміщення», – відзначив Міністр.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua