О.Турчинов: Я переконаний у перемозі нашої країни, тому що з нами правда і з нами Бог
п’ятниця, 3 жовтня 2014, 03:00

Голова Верховної Ради, один із лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов висловлює вдячність представникам
церков і релігійних організацій за роботу щодо зміцнення духовного, морального, патріотичного фундаменту нашої країни і за допомогу усім постраждалим внаслідок військових дій і анексії Криму.

«На превеликий жаль, незважаючи на мирні ініціативи Президента України, не припиняється агресія Російської Федерації і військові дії проти нашої держави», - сказав О.Турчинов у п’ятницю під час зустрічі Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України О.Яценюка з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Керівник Парламенту зазначив, що після досягнення мирних домовленостей понад тисячу разів було порушено рішення про припинення вогню, продовжують гинути наші військові та цивільні громадяни. «Багато випадків, коли терористичні угруповання знищували ваші церкви і молитовні будинки, вбивали священнослужителів, які повністю розділили всі випробування зі своєю паствою», - сказав він.

«Весь цивілізований світ сьогодні підтримує Україну, але дуже важливо, що у цих важких випробування Україну підтримує Господь, і дуже багато зроблено вашими церквами і релігійними організаціями, які щодня звертають свої молитви до нашого великого Бога», - наголосив О.Турчинов.

Голова Верховної Ради подякував учасників зустрічі за «величезну роботу щодо зміцнення духовного, морального, патріотичного фундаменту нашої країни, за величезну соціальну роботу, які проводять ваші церкви і релігійні організації, зокрема, допомогу пораненим, біженцям зі Сходу та Криму та за багато інших питань, які ви взяли під свою опіку».

О.Турчинов підкреслив, що нині, незважаючи на всі проблеми, в Україні відбувається відновлення. Разом з тим, наголосив він, це неможливо без відновлення влади, і з цією метою Парламент прийняв закон про її очищення. У цьому контексті Голова Верховної Ради зазначив, що невдовзі відбуватиметься оновлення і законодавчої влади - 26 жовтня відбудуться парламентські вибори. «І дуже важливим є, враховуючи авторитет церков і релігійних організацій у суспільстві, ваше пастирське звернення до громадян, які повинні виконати свій громадянський обов’язок і обрати той Парламент, який дійсно захищатиме інтереси нашої країни», - заявив він.

«Я переконаний у перемозі нашої країни, тому що з нами правда і з нами Бог», - сказав О.Турчинов.

На пропозицію керівника Парламенту учасники зустрічі вшанували пам’ять загиблих героїв, мирних громадян і церковнослужителів хвилиною мовчання.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua