Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій
п’ятниця, 3 жовтня 2014, 13:32

У п’ятницю, 3 жовтня, лідери Політичної партії "Народний фронт", Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов зустрілися з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Зустріч розпочалася хвилиною мовчання за загиблими воїнами АТО.

Арсеній Яценюк висловив вдячність представникам Ради за їхню велику духовну справу: «У такі важкі часи для країни, коли проходить війна, немає жодного атеїста. Всі разом з Богом, всі уповають на Бога і всі просять у Бога допомоги. І те, яким чином ви допомагаєте, як молитеся, вселяєте віру в українців, турбуєтеся про українських громадян і про країну в цілому, - є надважливим. Люди хочуть почути ваше слово і почути впевненість. І хочу вам щиро подякувати за ту велику духовну справу, яку ви робите».

Глава Уряду нагадав, що неодноразово зустрічався з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій: «Були поставлені певні завдання, і частина з цих завдань Урядом виконана».

Зокрема, підкреслив він, рішенням Уряду почала створюватися капеланська служба в Збройних Силах України, Національній гвардії України, Прикордонній службі – в усіх збройних формуваннях: «Уперше за 23 роки військові капелани тепер йдуть безпосередньо до наших солдат, в наші військові частини і разом з українською армією моляться і захищають країну».



Також Арсеній Яценюк нагадав, що ухвалено новий закон про освіту, який дає змогу Міністерству освіти ліцензувати духовні навчальні заклади: «Тепер дипломи, які видаються духовними навчальними закладами, мають такий самий статус, як і дипломи навчальних закладів в цілому по країні».

У 5-6 класах середньої школи запроваджені дисципліни морально-духовного спрямування: «Важливо, щоби такий курс дійсно проповідував Боже слово і навчав дітей, як треба поводитися, думати про свою країну, як треба спільно молитися і виконувати Боже слово».

Щодо економічних питань, Арсеній Яценюк зазначив, що Уряд ухвалив розпорядження, яким на 50% знизив тариф на електроенергію для релігійних організацій.

Глава Уряду також нагадав, що Уряд прийняв рішення про створення Кримського дому, і зараз остаточно вирішується питання його розташування: «Це державне підприємство буде надавати повне сприяння діяльності Всеукраїнської ради церков».

Арсеній Яценюк підкреслив, що в такому складному становищі, в якому перебуває країна, дуже важливою є допомога Церков і релігійних організацій та волонтерів. Він нагадав, що Уряд прийняв рішення про надання допомоги тимчасово переміщеним особам, ввів процедуру їх реєстрації та виплати державної допомоги. Зараз кількість громадян, які виїхали з постраждалих від дій терористів територій, офіційно становить 350 тисяч, і цим людям необхідно забезпечити умови для зимового періоду: «Ми зараз дивимося по санаторіях, де люди живуть, чи є тепло, чи десь треба підключати новий котел».

Глава Уряду звернувся до членів Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій допомогти владі в підтримці людей, які були вимушені виїхати з Донецької і Луганської областей.

«Хочу запевнити, що разом, спільно ми зможемо дуже багато зробити, дуже багато подолати. Люди сподіваються на зміни, а в зміни треба вірити. А те, що робите ви, виходить далеко за межі конфесійних відносин. Це велика реальна справа з побудови української нації, української держави, українського духу і віри в нашу спільну перемогу», - сказав Арсеній Яценюк.

У ході зустрічі члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій зазначали, що Уряд за сім місяців зміг вирішити низку питань, які не розв’язувалися всі роки незалежності держави Вони висловили підтримку політиці Кабінету міністрів у зміцненні обороноздатності країни, гармонізації державно-церковних відносин, захисту прав і свобод громадян.

Особливу підтримку церковні ієрархи та релігійні лідери висловили діяльності Уряду в освітній сфері, щодо запровадження служби військового духовенства, у захисті суспільної моралі, наданні релігійним організаціям гідних економічних умов для здійснення своєї місії.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua