26 лютого 2014 року увійде в історію як день кримськотатарського опору російській окупації, - Парубій (відео)
вівторок, 26 лютого 2019, 10:48

Сьогодні Україна на державному рівні відзначає День кримськотатарського опору московській окупації.

Про це повідомив Голова Верховної Ради, представник "Народного фронту" Андрій Парубій, відкриваючи ранкове засідання парламенту.

Він нагадав, що рівно п’ять років тому, 26 лютого 2014 року, в Сімферополі відбувся масовий мітинг кримських татар на підтримку цілісності України.

"Коли Путін брехав, що Крим хоче в Росію, кримськотатарський народ, для якого Крим є Батьківщиною та рідною землею, гучно заявив на весь світ, що Крим – це Україна, і татари будуть протистояти російській окупації півострова", – наголосив голова парламенту.

"Цей день назавжди увійшов в історію України як День кримськотатарського опору московській окупації, який ми відзначаємо на державному рівні. У цей день ми з повагою та шаною згадуємо хоробрих синів кримськотатарського народу, в’язнів Москви. Ми обов’язково звільнимо їх з московської неволі разом з усіма українцями", – додав він.

"Щиро дякую нашим кримськотатарським побратимам. Разом ми сила. Разом переможемо ворога та повернемо Крим. Крим – це Україна", – підсумував Андрій Парубій.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua