Уряд погасив 1 мільярд 670 мільйонів доларів боргів «Нафтогазу» по євробондах - Арсеній Яценюк
субота, 4 жовтня 2014, 03:00

Уряд України погасив євробонди, видані НАК «Нафтогаз України» під державні гарантії.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Шустер Live» на Першому національному телеканалі в п’ятницю, 3 жовтня.

«Позавчора погасили 1,67 мільярда доларів боргів «Нафтогазу», - повідомив він.

«Не ми їх брали, але нам їх віддавати. Якщо не погасиш борги, наступного кредиту ніхто не дасть і розмовляти з тобою ніхто не буде», - сказав Глава Уряду.

За словами Арсенія Яценюка, Росія «сподівалася, що ми не заплатимо по боргах «Нафтогазу». Глава Уряду зазначив, що навіть в Нью-Йорку під час його зустрічі з банківськими та інвестиційними колами США, частина представників бізнесу скептично ставилася до можливості погашення євробондів «Нафтогазу».

«Ми все позавчора заплатили до копійки і будемо виплачувати, як би це не було складно», - наголосив Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, на засіданні Уряду в середу, 1 жовтня, Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет міністрів та НАК «Нафтогаз України» розпочав процедуру погашення євробондів, виданих НАК «Нафтогаз України» під державні гарантії. «Уряд разом із «Нафтогазом» розпочав процедуру погашення євробондів на суму 1 мільярд 670 мільйонів доларів США. Вся сума погашається. Для нас довіра іноземних інвесторів і кредиторів вкрай важлива», - сказав Глава Уряду.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua