Відповідальність за підкуп виборців можуть посилити вже цього тижня, - Арсен Аваков
понеділок, 6 жовтня 2014, 13:43


Міністр внутрішніх справ України, один з лідерів партії «Народний фронт» Арсен Аваков сподівається, що Верховна Рада на найближчому пленарному засіданні ухвалить закон, що посилює відповідальність за підкуп виборців.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи відкриття кримінального впровадження за фактом підкупу виборців у Харківській області на користь кандидатів Дмитра Добкіна та Володимира Скоробагача.

«Сподіваюсь, цього разу вийде. І проект, підписаний від імені Кабміну Арсенієм Яценюком, все ж буде внесено й проголосовано як один із бар’єрів для політичної корупції», - написав міністр.

Арсен Аваков пояснив, що законопроект передбачає посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян: йдеться, зокрема, про підкуп виборців, підтасовку результатів волевиявлення, підробку виборчої документації та інші порушення виборчого процесу.

Документ також передбачає запровадження кримінальної відповідальності для виборців, котрі погоджуються прийняти гроші та інші матеріальні блага в обмін на голосування за того чи іншого кандидата або політичну силу.

За інформацією міністра, кримінальну відповідальність за аналогічні порушення закону передбачено, зокрема, в законодавствах таких європейських держав, як Німеччина, Австрія та Швейцарія.

Найближче засідання Верховної Ради відбудеться у вівторок, 7 жовтня.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua