Арсеній Яценюк уже продемонстрував спроможність ламати корупційні схеми, - Тетяна Чорновол
вівторок, 7 жовтня 2014, 03:00

Кандидат у народні депутати Верховної Ради від партії «Народний фронт» Тетяна Чорновол заявила, що парламентські вибори, призначені на 26 жовтня, фактично являють собою вибори Прем’єр-міністра.

Про це вона сказала в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«Зараз фактично відбуваються вибори Прем’єр-міністра. Або обрати Арсенія Яценюка, який вже показав, що вміє ламати корупційні схеми, або, в іншому випадку, повернути ті найбільші корупційні схеми від «Росукренерго», які зараз заходять у владу в дуже великій кількості політичних сил».

За словами Чорновол, зараз боротьба з корупцією в Україні йде досить успішно.

Водночас кандидат від «Народного фронту» зазначила, що відсутність антикорупційного законодавства унеможливлює ефективну боротьбу з цим ганебним явищем.

За словами Чорновол, працюючи на посаді урядового уповноваженого з боротьби з корупцією, вона ініціювала розробку антикорупційного закону, але у Верховній Раді не набралося достатньо голосів навіть для того, щоб внести цей документ на розгляд.

Вона пояснила, що такий стан речей зумовлений тим, що «в нинішньому Парламенті засідає велика кількість корупціонерів, які легалізують корупцію через закони, і вони не були зацікавлені в ухваленні цього законопроекту».

Як зазначила Тетяна Чорновол, документ передбачає внесення змін до Кримінального кодексу стосовно запровадження відповідальності за створення корупційної схеми, за створення корупційної групи. Крім того, в підслідність підпадають не тільки нинішні керівники державних підприємств, міністри, народні депутати, а також «екси». «Тому що, знаєте, екс-генеральний прокурор насправді впливає на прокуратуру ще протягом довгого часу», - аргументувала кандидат у депутати від «Народного фронту». 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua