Остап Семерак: Антикорупційні закони дадуть не менший ефект, ніж закон про держзакупівлі
середа, 8 жовтня 2014, 14:38


Антикорупційні закони дадуть не менший ефект, ніж закон про держзакупівлі. Таку думку висловив Міністр Кабінету Міністрів, кандидат у народні депутати від політичної сили «Народний фронт» Остап Семерак в ефірі телеканалу ТВі. 

Міністр нагадав, що «Уряд розпочав активно боротися з корупцією ще навесні, коли підготував для розгляду Парламенту Закон «Про здійснення державних закупівель». «Від того часу у нас більше немає скандалів з держзакупівлями», – сказав Остап Семерак. «Згадайте, скільки було скандалів в Україні з держзакупівлями до прийняття цього документа – і з «вишками Бойка», і Євро-2012, і закупівлею ягнятини за ціною діамантів.

Після цього мені не пригадується жодного такого скандалу. Це говорить про те, що був підготовлений якісний документ, який став законом для регуляції державних закупівель», – зазначив урядовець.

Водночас, як зауважив Остап Семерак, від часу ухвалення Закону «Про здійснення державних закупівель» «маса лобістів намагалися зробити в ньому дірки, аби імплементовувати туди корупційні схеми». «Проте безуспішно. Уряд не дозволив цього зробити», – підкреслив кандидат у народні депутати від «Народного фронту» Остап Семерак. 

Новий Закон України «Про здійснення державних закупівель» Верховна Рада прийняла 10 квітня 2014 року.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua