Зважений вибір майбутнього
четвер, 9 жовтня 2014, 15:21

Голосуючи за «Народний фронт», ви підтримуєте Арсенія Яценюка як кандидата на посаду прем'єр-міністра України та очолювану ним сильну команду, що здатна провести в країні необхідні реформи

Майбутні вибори – це не лише вибори парламенту. Багато хто забуває, що після обрання Верховної Ради чинний уряд має піти у відставку. Нова парламентська коаліція призначатиме наступного прем’єр-міністра і затверджуватиме склад Кабміну. Отже, Арсеній Яценюк має шанси залишитися головою уряду лише в тому випадку, якщо очолюваний ним «Народний фронт» на виборах 26 жовтня підтримає значна кількість виборців.

Багато хто взагалі дивується: навіщо Арсеній Яценюк знову обирається до Ради? Адже він – хороший прем’єр, то нехай і далі виконує свої обов’язки. Але справа в тому, що тільки взявши участь у виборах, Яценюк може отримати шанс залишитися прем’єр-міністром.

Як свідчить нещодавнє опитування Центру ім. Разумкова, 60% українців довіряють чинному прем’єру, а 38 % – хотіли б, щоб саме він і надалі очолював Кабмін. Такий результат, вочевидь, пояснюється тим, що за час своє роботи на чолі уряду Яценюк довів, що здатен ефективно керувати економікою та вирішувати найскладніші проблеми країни.

По-перше, він показав, що Україна може прожити без російського газу. Коли навесні цього року «Газпром» вчергове почав шантажувати український уряд ціною на енергоносій, Яценюк розпочав переговори з Європою про постачання газу в реверсному напрямку. Про таку можливість ми чули й раніше, але ніхто досі не зміг домовитися. Можливо, тому, що купа високопосадовців та посередників заробляли на газових схемах, і їм було вигідно тримати Україну на російській «газовій голці».

Яценюк же домовився про реверс за лічені тижні: вже у квітні Україна отримала реверс газу з Польщі, у травні – з Угорщини, у вересні – було відкрито газопровід «Вояни-Ужгород», яким газ надходить ще й зі Словаччини. А цього місяця Україна почала отримувати норвезький газ. Завдяки таким рішенням уряду вдалося зекономити цілих 500 млн доларів. Зараз в українських газових сховищах є близько 17 млрд кубометрів палива.

По-друге, уряд Яценюка фактично відродив українську армію, яку до цього багато років лише руйнували. Анексія Криму Росією та заворушення на сході країни змусили уряд Яценюка терміново шукати додаткові кошти, щоб підготувати армію до протистояння з реальним ворогом: збільшити чисельність збройних сил, забезпечити амуніцію, озброєння, техніку, створити Національну гвардію та добровольчі батальйони. І з цим завданням уряд також упорався на відмінно.

По-третє, коли Арсеній Яценюк очолив уряд, країна перебувала на межі дефолту – казна була розкрадена режимом Януковича. Тільки завдяки хисту прем’єра Україні вдалося відновити співпрацю з МВФ та отримати міжнародну фінансову допомогу. Це дозволило вчасно та в повному обсязі забезпечити всі соціальні виплати, зарплати та пенсії.

По-четверте, за місяць після призначення нового уряду Україна підписала Угоду про асоціацію з ЄС. Уже зараз наші виробники отримали вільний доступ до ринків ЄС, а невдовзі буде впроваджено безвізовий режим із країнами Євросоюзу. Уряд також розробив низку прогресивних реформ для покращення в Україні свободи підприємництва, зниження податкового тиску, залучення інвесторів та знищення найбільшого зла у нашій владі – корупції.

Щоб усі ці здобутки були примножені, а реформи не загальмували на старті, варто добре подумати, перш ніж поставити галочку у виборчому бюлетені навпроти тієї чи іншої партії. Адже робота уряду за останні півроку довела, що прем’єр-міністр Арсеній Яценюк – людина на своєму місці, яка добре виконує свої обов’язки і робить саме те, чого найбільше потребує країна – захисту і кардинальних реформ. Тож варто надати йому можливість і далі працювати, а його команді – взяти участь в управлінні країною, за яку члени «Народного фронту» разом із усіма українцями боролися на Майдані.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua