Олександр Турчинов: Україна буде вдячна за підтримку європейськими державами ініціатив щодо посилення санкцій стосовно РФ (фото)
п’ятниця, 10 жовтня 2014, 13:42


Голова Верховної Ради України, один з лідерів «Народного фронту» та керівник його Центрального штабу Олександр Турчинов висловлює вдячність парламентам Данії, Ірландії, Литви, Польщі та Швеції за чітку і безкомпромісну позицію щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України та засудження російської агресії проти нашої країни.

«Ми будемо вдячні за підтримку вашими державами ініціатив по посиленню санкцій щодо Російської Федерації, за підтримку рішень з надання допомоги для відбудови Донбасу», - заявив він під час наради у п’ятницю, 10 жовтня, з керівниками парламентів Данії, Ірландії, Литви, Польщі і Швеції.

Голова Верховної Ради наголосив, що Російська Федерація «продовжує окупувати Автономну Республіку Крим та вчиняти військові дії проти нашої країни, зухвало порушувати Мінські мирні домовленості». «Тому для міжнародної спільноти питання стоїть не про зняття санкцій з Росії, а про їх підсилення до остаточного виведення російських військ та російських найманців зі Сходу України та звільнення захопленого Москвою Криму», - заявив він.

На переконання Олександра Турчинова, в нових геополітичних умовах найважливішим пріоритетом міжнародної політики стає посилена взаємодія, чітка синергія країн з ключових питань політики безпеки. «Саме тому Україна виступає за значне поглиблення співпраці з Європейським Союзом у рамках європейської Спільної політики безпеки і оборони», - зазначив він.

Звертаючись до учасників наради, Голова Верховної Ради наголосив, що «позиція ваших делегацій у парламентських асамблеях ОБСЄ та Ради Європи, підтримка ними резолюцій, що засуджують агресивні дії Російської Федерації щодо України, є продовженням цієї лінії та свідченням дружньої підтримки, яку ми постійно відчуваємо».

«Для нас ваш візит в Україну - це, насамперед, прояв широкої солідарності народів Данії, Ірландії, Литви, Польщі та Швеції з Україною, з боротьбою українського народу за свою справжню незалежність, за право вибору свого майбутнього у спільності з демократичною Європою», - сказав керівник Парламенту. 

У зустрічі беруть участь Маршалок Сенату Республіки Польща Богдан Борусевич, Голова Палати представників Парламенту Ірландії Шон Барретт, Голова Риксдагу Королівства Швеція Урбан Ахлін, Голова Сейму Литовської Республіки Лорета Граужинєнє та Перший Заступник Голови Фолькетінгу Королівства Данія Бертел Хаарде.

Керівники парламентів прибули в Україну на запрошення Голови Верховної Ради України, аби підтримати позицію України, яка протистоїть агресії Російської Федерації.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua