Міністерство юстиції підготувало весь перелік документів для запуску процесу люстрації, - Павло Петренко
п’ятниця, 10 жовтня 2014, 16:58

Міністр юстиції України, кандидат у народні депутати від Політичної партії «Народний фронт» Павло Петренко розповів в інтерв’ю ЛІГАБізнесІнформ про механізми люстрації українських органів влади.

«Згідно з підписаним законом, Уряд повинен буде прийняти ряд рішень. Як тільки закон вступить в силу, Уряд збереться і запустить процес люстрації. Затягувати питання не будемо - все вже готове. Міністерство юстиції підготувало весь перелік документів. Готували в тісній співпраці з авторами закону - громадськими активістами, Єгором Соболєвим, адвокатами», - заявив Петренко.

Після вступу закону в силу на засіданні Кабміну має бути прийняте рішення про затвердження порядку проведення перевірки.

«Філософія проста, механізм - зрозумілий, прозорий і жорсткий. Для органів перевірки ми навіть передбачили конкретні терміни, протягом яких вони повинні опублікувати інформацію про хід своєї роботи. Щоб не трапилося так, що керівник органу почав перевірку, але забув повідомити Мін'юсту для опублікування на сайті. Забув? Ну, тоді до побачення, шукай собі нову роботу», - сказав Петренко.

За словами Міністра, першими пройдуть перевірку вищі посадові особи.

«Наступний блок - обласний рівень, а після нього - місцеві органи влади. Наше завдання - вичистити корупцію з вищих кабінетів», - наголосив Павло Петренко.

Він також зазначив, що першим перевірку пройде Міністерство юстиції, тому що цей орган буде координувати люстраційний процес.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua