Арсеній Яценюк у Миколаєві відвідав житловий комплекс, де отримують квартири постраждалі внаслідок вибуху в будинку у травні (фото)
субота, 11 жовтня 2014, 15:06

У суботу, 11 жовтня, Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт»  Арсеній Яценюк, перебуваючи з робочою поїздкою в Миколаєві, відвідав житловий комплекс, де отримують квартири постраждалі внаслідок вибуху в будинку по вул. Лазурна, 40 у травні цього року.

У результаті вибуху 12 травня в десятиповерховому житловому будинку в Заводському районі міста по вул. Лазурна, 40, загинули семеро людей. Без домівок залишилися 80 сімей.

У новозведеному будинку для громадян, які постраждали внаслідок вибуху, придбано 80 квартир, які передаються по мірі їх будівництва і оздоблення.

Арсеній Яценюк вручив ключі від п’яти нових готових для заселення квартир.

Спілкуючись із мешканцями комплексу, він нагадав, що після трагедії перебував у Миколаєві і доручив забезпечити новими квартирами тих, хто через вибух залишився без житла. Кошти на придбання нового помешкання виділив Кабінет міністрів.

Глава Уряду привітав миколаївців із сьогоднішньою позитивною подією. «У наші часи хочеться хороших новин»

У той же час він зазначив, що зараз в Україні є сотні тисяч тимчасово переміщених громадян, «без квартир, без житла, без коштів». Зокрема в Миколаєві таких громадян близько шести тисяч, серед яких багато військових з Криму: «Тому нам треба думати і про тих, хто також бідує і потребує допомоги».

Арсеній Яценюк повідомив, що Уряд виділив першу частину коштів на придбання житла для сімей загиблих українських військовослужбовців - 141 мільйон гривень. Він звернувся до голови Миколаївської облдержадміністрації: «Прошу так само оперативно, як ми забезпечили житлом ці 80 сімей, дати можливість цим людям отримати квартири».

На запрошення мешканців Арсеній Яценюк відвідав одну з квартир, куди заселяються нові господарі. Хазяйка помешкання Людмила Власюк в розмові з Главою Уряду зазначила, що задоволена житлом і квартира готова для проживання.

Глава Уряду повідомив журналістам, що вартість квадратного метра цього житла - 7 тисяч гривень і зазначив, що цю ціну вдалося знизити, адже забудовники спершу виставляли вартість в 10 тисяч гривень за квадратний метр.

Арсеній Яценюк зазначив, що це «не пусті стіни, а підготовлене житло, де можна прийти, поставити меблі і жити”.

«По-перше, ми забезпечуємо сім'ї, по-друге, даємо роботу економіці. Люди будують, заробляють, мають роботу», - додав Арсеній Яценюк.

“Важливо не тільки вірити, а ще й дуже багато робити для цієї віри. Ми не складаємо руки і йдемо вперед. Дякую, що ви в ці буремні часи вірите, так разом ми переможемо», - звернувся Арсеній Яценюк до миколаївців.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua