ДНІПРОПЕТРОВСЬК. Завтра Парламент розглядатиме законопроект, який передбачає покарання за продаж голосу на виборах у вигляді штарфу від 3400 до 5100 гривень, - Антон Геращенко
понеділок, 13 жовтня 2014, 14:37

У вівторок, 14 жовтня, Верховна Рада розгляне законопроект про посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства.

Про це під час прес-конференції в Дніпропетровську заявив радник Міністра внутрішніх справ, кандидат у народні депутати від партії «Народний фронт» Антон Геращенко.

За його словами, документ передбачає збільшення термінів ув’язнення для осіб, які фальсифікують документи на виборах, підробляють їх, займаються організацією підкупу виборців. У законопроекті міститься революційна норма про відповідальність виборців, які готові продати свій голос.

«Ми проаналізували європейський, американський, канадський досвід. У деяких країнах Європи виборців за продаж голосу карають ув’язненням, тому що це суспільно небезпечний вчинок. Ми ініціюємо запровадження штрафу в розмірі 340–5100 грн, якщо буде доведено, що громадяни голосують за певного кандидата в обмін на матеріальну допомогу від нього. Це стосується і продовольчих пакетів, які масово роздають напередодні виборів. Люди мають бути відповідальними за свій вибір, щоб в історії України не повторився кривавий розстріл Майдану», - підсумував Антон Геращенко.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua