Арсеній Яценюк: "Хто перед виборами роздає гречку, має споживати її в тюрмі" (відео)
вівторок, 14 жовтня 2014, 03:00

Верховна Рада України ухвалила урядовий закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян)» (№4741).

Представляючи проект закону, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк  підкреслив, що основне питання виборчого процесу – «це прозорість, чесність і демократичність виборів».

Він нагадав, що президентські вибори були проведені відповідно до всіх стандартів ОБСЄ і міжнародна спільнота визнала вибори Президента України, які відбулися декілька місяців тому, як демократичні: «Зараз ми повинні пройти той самий шлях щодо демократичності і прозорості виборчого процесу під час голосування 26 жовтня поточного року за новий склад Верховної Ради України».

«На жаль, чинний кримінально-процесуальний і кримінальний закон не передбачає чіткої відповідальності за підкуп виборців, фальсифікацію виборчої документації, захоплення виборчих скриньок і фактично фальсифікацію виборчого процесу. Саме тому Уряд України два місяці тому підготував внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення прав громадян під час виборів», - підкреслив Глава Уряду.

Цей закон, за його словами, встановлює «конкретну, чітку відповідальність» за підкуп виборців», фальсифікацію виборчої документації, підробку виборчих бюлетенів і протоколів, незаконне захоплення виборчих скриньок та  «будь-які спроби фальсифікації виборчого процесу».

«Основна проблема - це підкуп виборців. Це повинно переслідуватися по закону. Ті, хто роздають гречку і згущене молоко, повинні споживати гречку і згущене молоко в тюрмі, а не купувати виборців», - сказав Арсеній Яценюк.

Ухвалення цього закону, підкреслив Глава Уряду, дає можливість Україні обрати чесний і демократичний Парламент.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua