Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов закрив пленарне засідання у вівторок через провокації біля стін Парламенту
вівторок, 14 жовтня 2014, 13:22

«У зв’язку з тим, що під стінами Верховної Ради розпочалися провокації, сесійна зала фактично порожня», - сказав О.Турчинов після перерви у пленарному засіданні.

При цьому він висловив переконання, що ті, хто кидали вибухові пристрої та намагалися штурмувати будівлю Парламенту, «хотіли свідомо зірвати сьогоднішнє засідання». «Вони хотіли, щоб важливі економічні питання, питання, пов’язані з правоохоронною діяльністю, не були прийняті», - додав керівник Парламенту.

Разом з тим, О.Турчинов зазначив, що сьогодні депутати «змогли прийняти стратегічно важливий для країни пакет законів, пов’язаних з боротьбою із корупцією». «Це колосальний плюс», - заявив він, додавши, що якби не було провокацій під стінами Верховної Ради, депутати змогли б прийняті й інші закони.

«У зв’язку з тим, що зараз у Верховній Раді присутні значно менше, ніж 226 народних депутатів, і немає можливості розглянути і проголосувати за жодне питання, я закриваю сьогоднішнє пленарне засідання», - сказав О.Турчинов.

Голова Верховної Ради заявив, що має намір провести консультації з керівниками депутатських груп і фракцій щодо проведення ще одного пленарного засідання «в нормальних умовах, коли Верховна Рада зможе приймати рішення і ефективно голосувати».

Раніше О.Турчинов звернувся до учасників акції біля Парламенту із проханням не зривати роботу вищого законодавчого органу.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua