У «здачі» Криму лідерів «Народного фронту» звинувачують люди, які з бігбордів кажуть, ніби «час єднатись», - Вікторія Сюмар
вівторок, 14 жовтня 2014, 16:31

У «здачі» Криму лідерів «Народного фронту» звинувачують люди, які з бігбордів кажуть, ніби «час єднатись».

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook екс-заступник секретаря РНБО, кандидат у народні депутати від «Народного фронту» Вікторія Сюмар, коментуючи появу інтерв’ю з полковником Повітряних сил ЗСУ, кандидатом у депутати від Блоку Петра Порошенка Юлієм Мамчуром на підконтрольному Президенту «5 каналі».

«Вчора «5 канал» Президента вирішив показати «актуальне інтерв’ю» з кандидатом у депутати від БПП Юлієм Мамчуром, в якому той довго розповідав про те, що «можна було втримати Крим», зі зрозумілим всім підтекстом – вони «здали» Крим», - написала Вікторія Сюмар.

«Пам’ятаю ті дні: коли 27 лютого лише було призначено уряд Яценюка, а на другий день - російські війська захопили всі органи влади в Криму. Ще один день - і звернення Аксьонова до Путіна та позитивна відповідь останнього - Держдума проголосувала за введення російських військ на територію Криму. Власне, там вже був вдвічі більший контингент російських військ, тоді як український контингент ще й складався на 80% з місцевих - кримчан, які мали далеко не проукраїнську позицію», - розповіла Сюмар.

За її словами, хтось придумав геніальну технологію про «відсутність наказу» з Києва.

«Звісно, такі накази були - і усні, і письмові (документи таємні, але, думаю, вони стануть скоро відкритими, як і те, хто і як голосував за введення військ з материкової частини України в Крим на РНБО). Був, зрештою, і статут, який передбачав застосування зброї у випадку штурму військових частин чи кораблів. Але військові здавали все переважно без пострілів, часом здаючись у полон», - наголосила екс-заступник секретаря РНБО.

«У полон брали і Мамчура, без жодного пострілу. Так само як без жодного пострілу захопили його частину. Вже після його героїчної ходи. Пригадую, скільки разів в. о. Глави Адміністрації Президента Пашинський зв’язувався з Генштабом Росії, аби витягнути його та інших полонених», - написала Сюмар у Facebook.

Вона також розповіла, що неодноразово намагалася умовити одного з лідерів «Народного фронту» Олександра Турчинова, який тоді виконував обов’язки Президента, розказати про ситуацію, що склалася на той момент у Збройних Силах.

«Але він вважав, що це може сильно вдарити по іміджу української армії, віра в яку була важлива, адже на східному кордоні стояло стотисячне російське військо, готове до вторгнення на материкову Україну. І весь негатив він свідомо брав на себе», - наголосила кандидат у народні депутати від «Народного фронту».

Вона нагадала, що саме Турчинов забезпечив проведення президентських виборів, хоч міг би запровадити воєнний стан і досі бути в кріслі в. о. Глави держави, а також передав новообраному Президенту Петру Порошенку «армію, зібрану практично з нуля».

«І тепер технологію про «здачу» Криму запускають проти нього ті, хто на білбордах каже країні, що «час єднатись». І використовують для цього військових», - наголосила Вікторія Сюмар. 

 «Є речі, в яких треба чесно розставляти крапки над «і», навіть якщо оперувати стереотипами значно простіше», - резюмувала екс-заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua