Арсеній Яценюк: Cтіну між нашими краінами збудував російський режим. Це - наслідок імперської політики керівництва РФ (відео)
четвер, 16 жовтня 2014, 03:00

«Не ми будували цю стіну. Цю стіну збудував російський режим і персонально Володимир Путін. Не ми напали на Росію – Росія напала на Україну. Путін захопив частину української території - Автономну Республіку Крим. Не ми постачаємо зброю терористам – він постачає. Не ми хочемо сформувати нову Абхазію і Осетію на території Росії, а він це робить», - сказав Прем'єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у програмі «Шустер Live» на «24 каналі» в середу, 15 жовтня.

«Тому те, що зараз відбувається в Україні, є наслідком агресивної і імперської політики (керівництва РФ – Ред.)», - підкреслив він.

За словами Арсенія Яценюка, «персональна геополітична ціль» президента Росії – «відтворення Радянського Союзу»: «В іншій формі, з іншою назвою, на інших принципах, але де Володимир Путін буде вважати, що він несе священну місію – так він думає – нового російського імператора, який збирає землі, який відновлює сфери впливу і який протистоїть Заходу».

«Він (президент Путін – Ред.) хоче захопити території і насадити свою ідеологію. А ми цього не хочемо. У нас є свої цінності, мова, культура. У нас є своя історія. Ще один міф, який Росія завжди намагалася видумати – про спільну історію. Є спільні сторінки, тільки історія у кожного своя», - сказав Глава Уряду.

Водночас, зазначив він, при ціні на нафту в 86 доларів «російському керівництву треба дуже серйозно думати про те, як їм годувати їхній народ»: «У Росії падіння курсу національної грошової одиниці 20%».

Арсеній Яценюк підкреслив, що фактично захоплення Криму мало на меті в тому числі підтримати рейтинг президента Путіна всередині Росії: «Таким способом користувалися його попередники в Радянському Союзі: коли в тебе проблеми всередині країни – шукай ворога назовні. Він знайшов цього ворога – Україну. Коли в тебе проблеми всередині країни, щось роби назовні. Він зробив це – Крим».

«Тільки це політична наркотична залежність. Для того, щоб підтримувати рейтинг, треба слідувати принципу політичної наркотичної залежності, йти далі. Але потім приходить кінець», - додав він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що фактично захоплення Криму та інтервенція на Донбас – це перегляд результатів Другої світової війни: «Захоплення Криму і російська військова інтервенція в Донецьк і Луганськ є не просто порушенням всіх міжнародних норм і правил, - це є неоголошеною війною проти всього, що ми досягли після Другої світової війни».

«Чудово усвідомлюю, що проблему повернення Автономної Республіки Крим неможливо вирішити за день, за місяць чи за рік. На це підуть роки. Але ніхто не вічний у політиці, ситуація зміниться. І прийде час, коли Крим повернеться і коли російському народу буде соромно за те, що зробило їхнє попереднє керівництво. І Росія вибачиться перед Україною», - сказав лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua