Олександр Турчинов: На засіданні у понеділок Парламент повинен ухвалити зміни до виборчого законодавства, аби забезпечити кожному захиснику Вітчизни можливість волевиявлення (відео)
четвер, 16 жовтня 2014, 03:00

Голова Верховної Ради України, керівник Центрального штабу Політичної партії «Народний фронт» Олександр Турчинов наголошує, що Верховна Рада 7 скликання, яка достроково завершує свої повноваження, повинна «ухвалити зміни до закону про вибори та дати можливість проголосувати кожному українському патріоту, який сьогодні зі зброєю в руках захищає Україну».

Про це Олександр Турчинов сказав у своїй заяві у четвер, 16 жовтня.

За його словами, особливо важливим завданням Парламенту є забезпечити право кожного українця «реалізувати своє право вибору, право віддати свій голос за майбутнє України».

«Особливо наголошую на тому, що сьогодні ми повинні забезпечити право вибору тих патріотів, які зі зброєю в руках захищають нашу державу та її територіальну цілісність - військових, бійців добровольчих батальйонів та Нацгвардії, - заявив він. - Це люди, які щохвилини ризикують життям заради захисту України. І ми, депутати Верховної Ради, повинні забезпечити їхні базові конституційні права брати участь у виборах».

Голова Верховної Ради нагадав, що 14 жовтня через дії провокаторів, які вчинили бійку біля Верховної Ради, народні депутати не змогли прийняти всі заплановані закони, зокрема зміни до виборчого законодавства, що забезпечують можливість військовослужбовцям, які захищають країну, голосувати.

Тому, наголосив Олександр Турчинов, він ініціював проведення 20 жовтня пленарного засідання, на якому розглядатимуться відповідні зміни до законодавства.

«Я наголошую, що це обов'язок депутатів - зробити все можливе, аби українські воїни змогли реалізувати своє право обрати майбутнє для своєї країни», - підкреслив один з лідерів «Народного фронту».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua