Арсеній Яценюк очікує на рішення щодо зниження цін на нафтопродукти
четвер, 16 жовтня 2014, 14:23

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк очікує на рішення компаній-продавців щодо зниження цін на нафтопродукти у зв’язку зі світовим падінням цін на нафту. Про це Глава Уряду повідомив на засіданні Кабінету Міністрів у четвер, 16 жовтня.

Арсеній Яценюк нагадав, що протягом останніх декількох тижнів світові ціни на нафту активно падають: «На світових біржах  падіння цін на нафту - 24%. Для світу і України це хороша новина, для Росії - не дуже хороша».

Водночас, підкреслив Глава Уряду, до цін на нафту прив’язані ціни на енергетичні ресурси, в тому числі й на газ: «Тому зараз у світі тенденція щодо зменшення вартості енергетичних ресурсів і основного з них – нафти».

Арсеній Яценюк повідомив, що провів сьогодні розмови з представниками основних компаній, які продають нафту і нафтопродукти в Україні: «Очікую на їхнє рішення щодо певного зменшення ціни на нафтопродукти в Україні, оскільки це відповідає світовій тенденції. Поки що є запевнення, але я повірю тільки тоді, коли побачу інші цінники на автозаправних станціях».

«Також звертаюся до Антимонопольного комітету України «допомогти» нашим продавцям нафтопродуктів, імпортерам встановити справедливі ціни на нафту і нафтопродукти», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк також висловив сподівання, що в наступному році завдяки урядовим податковим новаціям вдасться збільшити в тому числі й видобуток нафти і газу: «Зараз ми проводимо консультації з іноземними інвесторами, які їм необхідні податкові новації, податкові стимули, щоб збільшити обсяги власного видобутку нафти і газу».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua