Арсеній Яценюк: Сільгоспвиробництво в Україні зросло на 16%
четвер, 16 жовтня 2014, 14:35

З початку року обсяг сільськогосподарського виробництва зріс на 16% порівняно з аналогічним періодом минулого року, а середня врожайність зернових збільшилася на 14%: «Фактично, сільське господарство є єдиною галуззю, яка демонструє позитивний ріст», – повідомив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в четвер, 16 жовтня.

«Сільське господарство є основним і, на жаль, поки що єдиним локомотивом підтримки економічної стабільності в Україні», – підкреслив Глава Уряду.

«Очікуємо, що значний обсяг валюти зайде в Україну в тому числі через продаж продукції сільськогосподарського призначення», - наголосив він.

Арсеній Яценюк доручив провести на поточному тижні спеціальну зустріч членів Уряду з представниками Аграрного фонду та Держрезерву щодо забезпечення України зерном і наявності зерна в українських сховищах, «щоб у нас була стабільна цінова ситуація протягом найближчих півроку».

Він звернувся до Міністра аграрної політики на цьому тижні завершити підрахунки щодо врожаю зерна: «Хочу звірити цифри, побачити реальний баланс, скільки зерна залишиться в Україні і скільки зерна буде експортовано».

«Врожай, який ми зібрали, дозволяє, з одного боку, експортувати і заробити валюту, з іншого -  забезпечити Україну якісним і стабільним за ціною зерном», - підкреслив Глава Уряду.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua