У перший день дії люстраційного закону Уряд звільнив 39 чиновників вищих категорій, - Павло Петренко
четвер, 16 жовтня 2014, 19:15

Сьогодні, в перший день дії Закону України «Про очищення влади» , відбулося засідання Кабінету Міністрів, на якому були ухвалені перші рішення, зокрема, щодо порядку черговості заходів, передбачених Законом.

Про це сьогодні у своєму Facebook повідомив міністр юстиції, один з лідерів «Народного фронту» Павло Петренко.

«Друзі, вчора був надрукований, а сьогодні набув чинності Закон України «Про очищення влади». Уряд дотримується свого слова. Раніше було ухвалено Положення про порядок проведення перевірки на предмет виконання Закону України «Про очищення влади», яке набуло чинності разом із законом», - нагадав міністр.

«Сьогодні, в перший день дії Закону Кабінет Міністрів ухвалив перші рішення на виконання  Закону. Так, було звільнено 39 чиновників вищих категорій - 20 високопосадовців звільнили відповідно до прямої норми люстраційного Закону, решта звільнилися за власним бажанням, подавши заяву до набуття чинності закону», - написав Павло Петренко.

За його словами, окрім цього, Уряд направив до Президента список членів державних колегіальних органів, щодо яких Кабміном вноситься пропозиція про їх звільнення відповідно до Закону про люстрацію.

Міністр також повідомив, що окремим питанням було термінове подання Уряду Президенту України про звільнення Голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка, оскільки він не відповідає люстраційним критеріям.

«Протягом наступних 10 днів будуть звільнені усі, хто підпадає під так звану «трудову люстрацію», а з листопада розпочнеться загальна перевірка всіх органів влади, починаючи із Прем’єр-міністра, віце-прем'єрів, міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу Кабінету Міністрів», - поінформував Павло Петренко.

Він наголосив, що процес люстрації розпочато.

«Уряд виконав всі передбачені законом «Про очищення влади» умови, щоби дати «зелене світло» процесу люстрації. Зокрема, вже з наступного тижня запрацює люстраційний реєстр. Тепер справа виключно за активною позицією громадськості», - зазначив один з лідерів «Народного фронту».

«І, звичайно ж, не можна забувати про те, що майбутні парламентські вибори – це ще один шанс люструвати тих, хто не підпадає під дію закону про очищення влади – народних депутатів», - наголосив Павло Петренко.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua