Олександр Турчинов: Для мене важливо, щоб Парламент став стабілізуючим чинником української політики (фото)
п’ятниця, 17 жовтня 2014, 03:00

У п‘ятницю, 17 жовтня, відбулася зустріч Голови Верховної Ради України, одного з лідерів «Народного фронту» Олександра Турчинова з Головою Місії зі спостереження за достроковими парламентськими виборами Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ Таною де Зулуета.

У ході зустрічі Сторони обговорили питання проведення виборів 26 жовтня.

За словами Олександра Турчинова, попри неможливість провести вибори в деяких округах на Сході України та на території Автономної Республіки Крим, «ми зможемо обрати легітимну Верховну Раду України, яка продуктивно працюватиме і прийматиме ефективні рішення».

«Для нас дуже важливо, щоб вибори відбулися чесно та прозоро і український народ зміг обрати собі новий Парламент», - сказав Олександр Турчинов, пояснивши, що саме тому особисто звернувся до «всіх наших партнерів, в тому числі і до ОБСЄ, щоб якомога більше спостерігачів прибуло на вибори до нашої країни».

Т. де Зулуета заявила, що з кінця вересня в Україні вже працюють 80 довготермінових спостерігачів, а в день виборів працюватиме понад 600 короткотермінових спостерігачів. «Це спостерігачі з Парламентської Асамблеї ОБСЄ, ПАРЄ, НАТО», - сказала вона, пояснивши, що спостерігачі перебуватимуть на всій території України.

Окрім того, Олександр Турчинов нагадав, що під час останнього засідання Парламент прийняв закон, «ініційований Урядом, щодо посилення кримінальної відповідальності за будь-який вплив на волевиявлення українських громадян».

«Ми прийняли цей закон, тому що влада в Україні зацікавлена в чесних та прозорих виборах і займає принципову позицію щодо невтручання у виборчий процес та незастосування адміністративного тиску», - сказав він.

Разом з тим керівник Парламенту висловив сподівання, що в результаті виборів «сталу більшість сформують проєвропейські демократичні сили у Верховній Раді, а ті політичні сили, які репрезентують залишки старого режиму, або не пройдуть, або будуть у меншості».

«Для мене важливо, щоб Парламент став стабілізуючим чинником української політики, як це було в найважчі часи після Революції гідності», - підсумував Олександр Турчинов. 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua