На тих людях, які зараз йдуть в команді «Народного фронту», тримався Майдан», - Тетяна Чорновол
субота, 18 жовтня 2014, 14:07

Член політради партії  «Народний фронт»,  відомий журналіст та громадський діяч Тетяна Чорновол в інтерв’ю «Цензор» заявила,  що стала частиною команди Яценюка-Турчинова, оскільки вважає, що вони зробили значний вклад у перемогу Майдану.

«Я стояла на Майдані не для того, щоб зараз сказати, що я - біла і пухнаста, а ви всі - виродки, і критикувати з опозиції. Насправді треба брати на себе відповідальність. Треба вибивати негатив. І якщо ти зараз можеш брати на себе відповідальність, значить, ти можеш якось бути корисним своїй державі. І я зрозуміла, що зараз не можу собі дозволити бути в опозиції. Мій чоловік загинув за Україну не для того, щоб його дружина цю Україну втратила», - сказала Чорновол.

«Я проаналізувала - і зрозуміла, що на виборах в 2012 році я була з тими ж людьми: з Турчиновим, з Яценюком, Пашинським, Парубієм. І навіть якщо взяти мої вибори до Верховної Ради 2012 року, до мене на округ приїжджав тільки Парубій, а з центру підтримували тільки Турчинов і Пашинський. Місцева ж партія «Батьківщина» мене мочила. І зараз ті ж люди продовжують там працювати на Тимошенко. І якби я зараз вибрала команду Тимошенко, я б вже йшла до інших людей – до тих які працювали проти мене. І ще треба віддати належне: на тих людях, які зараз йдуть в команді «Народного фронту», тримався Майдан», - наголосила кандидат у народні депутати.

За словами Тетяни Чорновол, Майдан - це не просто прийти і постояти на площі. А  в складних моментах приймати рішення, які змінюють історію держави.

«Я просто впевнена, що на історію України за останній період дуже сильно вплинув один епізод у ніч з 18 на 19 лютого. Коли Турчинов і Пашинський зупинили натовп, який намагався розтерзати взятих в полон «беркутівців».  Їх буквально рвали на частини, тягли до сцени. І тоді Турчинов і Пашинський стали кричати в мегафон: «Люди, подумайте, що ви робите! Ви герої, а не кати. Герої так не роблять!», - сказала Тетяна Чорновол.

Вона підкреслила, що в цей момент мова йшла не тільки про життях двох цих людей, а йшлося взагалі про концепцію розвитку.

«Коли Майдан переміг і Путін напав на Україну, у нас не було нічого - ні військових, ні міліції. Повний вакуум влади! І перші спецзагони, які почали діяти, - це ж були міліцейські спецзагони. І я просто впевнена: вони стали слухати накази Турчинова ще й тому, що знали про той момент, коли його втручання зберегло життя тим людям. Він зберіг їм життя з позиції честі й людської гідності. Він дав зрозуміти, що ми не можемо бути катами. Вони це оцінили» - резюмувала Тетяна Чорновол.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua