Арсен Аваков: З початку виборчого процесу порушено 141 справу за підкуп виборців
субота, 18 жовтня 2014, 14:22

МВС України фіксує надзвичайно велику кількість порушень щодо підкупу виборців.

Про це повідомив у своєму Facebook міністр внутрішніх справ, член Політичної ради партії  «Народний фронт» Арсен Аваков.

За його словами, на сьогодні з початку виборчого процесу порушено 141 справу за підкуп виборців.

«Найбільша кількість таких справ зареєстровано в Запорізькій (14), Київській (11), Харківській (11), Одеській (15), Житомирській (9), Донецькій (7) областях та у м. Києві (14)», - наголосив міністр.

«Слідчим відділом Сєверодонецького міського управління внутрішніх справ порушено два провадження проти колишнього голови НАК «Нафтогаз» Євгена Бакуліна, який балотується у народні депутати по округу №106.

В обох випадках мова йде про спробу підкупу. Пропонується грошова винагорода 200 гривень в обмін на голосування за кандидата Бакуліна на виборах 26 жовтня», - наголосив Арсен Аваков.

Він також  зазначив, що кількість порушень з підкупу виборців по всій країні росте як сніжний вал.

«Я провів спеціальний селектор з усіма областями. Вимагаю ультимативно жорстко попереджати і фіксувати факти порушення виборчого закону. Деякі кандидати починають верещати - але по-іншому не буде. Я стерплю скарги, стогони і "наїзди".

Тепер, що потрібно зробити Вам. Як тільки зустрічаєте факти підкупу - потрібно негайно звертатися за формою до найближчого управління внутрішніх справ. Не лінуватися оформляти заяви та докази. Тільки так ми поборемо покупку голосів на виборах», - наголосив Аваков.

«Якщо міліція неадекватна у прийнятті рішень або зволікає (не виключаю) - прошу негайно повідомляти про подібні факти на сторінці ФБ Антону Геращенко або у вищу міліцейську інстанцію», - наголосив міністр.

Арсен Аваков також звернувся до президента Петра Порошенка.

«Чекаю, дуже чекаю і розраховую, що в понеділок Президент Порошенко підпише ініційований нами і проголосований Верховною Радою закон про посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства», -  наголосив Аваков. 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua