Олександр Турчинов наголошує на важливості питань порядку денного і вимагає забезпечити присутність народних депутатів у сесійній залі
понеділок, 20 жовтня 2014, 03:00

Сьогодні Парламент повинен розглянути дуже важливі питання, які не були розглянуті на минулому пленарному засіданні через провокації навколо Верховної Ради. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов, відкриваючи пленарне засідання у понеділок.

Серед таких питань Олександр Турчинов назвав забезпечення права голосування військовослужбовців, які беруть участь у АТО і перебувають поза межами дислокації їх військових частин; зміни до Державного бюджету, які стосуються забезпечення прав інвалідів-учасників АТО та інших соціальних верств населення; щодо забезпечення лікарень ліками та вакцинами проти ВІЛ/СНІД та туберкульозу; щодо забезпечення прав переміщених осіб, які змушені покинути свої домівки.

За його словами, до порядку денного після звернення комбатів, які керують батальйонами у зоні АТО, включено питання щодо заборони трансляції по телебаченню «серіалів, у яких прославляються загарбники України, війська, які ведуть проти нас війну, що дратує і дезорієнтує людей». «Це також наш обов’язок - прийняти такі рішення», - наголосив Голова Верховної Ради.

Разом з тим, Олександр Турчинов зауважив, що оскільки у залі зареєструвалися 223 народних депутати, Парламент не здатен розглядати питання і приймати рішення. У зв’язку з цим він звернувся до лідерів фракцій з вимогою забезпечити присутність депутатів на пленарному засіданні протягом півгодини.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua