Арсеній Яценюк: Зміни до закону про лікарські засоби вводять європейську процедуру реєстрації ліків та дозволять забезпечити українців вакцинами
понеділок, 20 жовтня 2014, 03:00

У понеділок, 20 жовтня, Верховна Рада України ухвалила урядовий проект закону про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо обігу та державного контролю якості лікарських засобів, ввезених на митну територію України (№4459а).

Під час обговорення проекту закону в Парламенті Прем’єр-міністр України, лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк підкреслив, що цим законопроектом вводиться європейська процедура реєстрації лікарських засобів: «Ми просимо зробити повністю європейську систему і пустити європейські ліки на український ринок – без хабарів і за меншою ціною».

«Той, хто виступає проти спрощення цієї процедури, виступає за те, щоб далі за кожне реєстраційне посвідчення брали хабарі», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк повідомив, що ухвалення законопроектe також дозволить забезпечити вакциною БЦЖ – проти туберкульозу – 509 тисяч людей: «Цієї вакцини вистачає до вересня-жовтня наступного року».

Він нагадав, що Урядом було прийнято рішення про відсторонення Міністра охорони здоров'я від виконання своїх обов'язків «за повний провал і корупцію в Міністерстві охорони здоров'я, що абсолютно не забезпечено придбання медичних препаратів і лікарських засобів і за те, що ціни так, як росли, так і ростуть далі».

За двадцять днів після відсторонення від виконання обов’язків керівника МОЗ, за словами Арсенія Яценюка, загалом загальний обсяг придбання медичних препаратів і лікарських засобів склав 1,7 мільярда гривень.

Парламент також ухвалив урядову загальнодержавну цільову соціальну програму протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки (проект закону №4384а).

«Ухвалення цієї програми дає можливість нам закупити ліки для дітей, інфікованих ВІЛ/СНІД, терміново розпочати ретровірусну допомогу цим особам і отримати близько 1,2 мільярда гривень з Глобального фонду», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua