Уряд і Європейська Комісія узгодили спільну позицію для завтрашніх газових переговорів з Росією (фото)
понеділок, 20 жовтня 2014, 17:06

У понеділок, 20 жовтня, Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк провів зустріч із Віце-президентом Європейської Комісії Гюнтером Оттінгером, який прибув до Києва в рамках підготовки до завтрашніх переговорів у тристоронньому форматі з Російською Федерацією, що відбудуться у Брюсселі. 

За результатами зустрічі була узгоджена спільна позиція щодо забезпечення інтересів українських та європейських споживачів природного газу з Російської Федерації. 

Сторони досягли згоди, що підсумком завтрашніх переговорів має стати узгодження проміжкової угоди на зимовий період, яка гарантуватиме постачання природного газу в Україну, а також стабільність транзиту газу до країн ЄС. Така угода має містити чіткі гарантії щодо постачання узгоджених обсягів газу до України, а також гарантії розрахунків за його поставки. 

Узгоджена позиція України і Європейської Комісії передбачає необхідність закріплення домовленостей з Росією у формі документа, який буде підписаний між НАК «Нафтогаз України» та компанією «Газпром». Такий документ буде обов’язковим до виконання усіма сторонами і виключатиме можливість односторонньої зміни його умов.  

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua